top of page

Resepti: Sami Liimataisen resepti


Sami Liimatainen, Burger Battle 2019 -kilpailun toinen sija

Naughty BRGR, Jyväskylä

Patong Beach Burger

Kasaus Sämpylän kansi Thai-majoneesi Tuorekurkkusalaatti Rapea kanannahka Kananliha Paahdettu pekoni Thai-majoneesi Sämpylän pohja

Briossi 2,5 dl kevyt maitoa 2,5 rkl sokeria 4,5 tl suolaa 1 kananmuna 1 pss kuivahiivaa 7-8 dl vehnäjauhoja 40 g voita Voiteluun voita ja kananmuna Mustia sesaminsiemeniä

1. Lämmitä maito ja sekoita sokeri, suola ja kananmuna joukkoon.

2. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää maitopohjaan. Sekoita.

3. Lisää loput jauhoista taikinaan osissa välissä vaivaten.

4. Lisää huoneen lämpöinen voi ja vaivaa noin 15 minuuttia kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa.

5. Kohota taikinaa noin 1,5 tuntia.

6. Leivo taikinasta 8 kpl sämpylöitä pellille ja kohota vielä noin 2 tuntia.

7. Voitele sämpylät kananmunan ja voisulan seoksella ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet.

8. Paista kiertoilmalla 175°C tai tavallisessa uunissa 200°C noin 15 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.

9. Anna jäähtyä.

Thai majoneesi 100 g majoneesia 1 limen mehu 10 g mietoa punaista chiliä 10 g tuoretta korianteria 10 g tuoretta inkivääriä 1 valkosipulin kynsi

1. Purista limen mehu.

2. Hienonna chili, korianteri ja valkosipuli.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kylmään tekeytymään.

Tuorekurkkusalaatti 150 g tuorekurkkua 7 g mietoa punaista chiliä 2 rkl soijakastiketta 20 g punasipulia ripaus suolaa Noin 1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna Noin 1 rkl mustia seesaminsiemeniä

1. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet lusikalla.

2. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi.

3. Leikkaa chilistä ja punasipulista ohuita renkaita.

4. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kylmään maustumaan.

Karamellisoitu pekoni 1 pkt pekonia fariinisokeria

1. Laita pekonisiivut pellille ja ripottele päälle fariinisokeria ja paahda uunissa noin 200°C kunnes pekonit ovat rapeita.

2. Voi tehdä myös pannulla. Varo ettei sokeri pala.

Kanankoipi ja rapeaksi paistettu nahka Kanankoipia Suolaa Mustapippuria

1. Paista koivet uunissa 180°C kunnes sisälämpö 75°C, noin 25 minuuttia.

2. Irrota paistetusta koivesta nahka mahdollisimman ehjänä ja irrota myös lihat luista.

3. Paista nahka pannulla rapeaksi ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

Comments


bottom of page