Sami Liimatainen, Burger Battle 2019 -kilpailun toinen sija
Naughty BRGR, Jyväskylä
Patong Beach Burger
Kasaus
Sämpylän kansi
Thai-majoneesi
Tuorekurkkusalaatti
Rapea kanannahka
Kananliha
Paahdettu pekoni
Thai-majoneesi
Sämpylän pohja
Briossi
2,5 dl kevyt maitoa
2,5 rkl sokeria
4,5 tl suolaa
1 kananmuna
1 pss kuivahiivaa
7-8 dl vehnäjauhoja
40 g voita
Voiteluun voita ja kananmuna
Mustia sesaminsiemeniä
1. Lämmitä maito ja sekoita sokeri, suola ja kananmuna joukkoon.
2. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää maitopohjaan. Sekoita.
3. Lisää loput jauhoista taikinaan osissa välissä vaivaten.
4. Lisää huoneen lämpöinen voi ja vaivaa noin 15 minuuttia kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa.
5. Kohota taikinaa noin 1,5 tuntia.
6. Leivo taikinasta 8 kpl sämpylöitä pellille ja kohota vielä noin 2 tuntia.
7. Voitele sämpylät kananmunan ja voisulan seoksella ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
8. Paista kiertoilmalla 175°C tai tavallisessa uunissa 200°C noin 15 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.
9. Anna jäähtyä.
Thai majoneesi
100 g majoneesia
1 limen mehu
10 g mietoa punaista chiliä
10 g tuoretta korianteria
10 g tuoretta inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
1. Purista limen mehu.
2. Hienonna chili, korianteri ja valkosipuli.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kylmään tekeytymään.
Tuorekurkkusalaatti
150 g tuorekurkkua
7 g mietoa punaista chiliä
2 rkl soijakastiketta
20 g punasipulia
ripaus suolaa
Noin 1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Noin 1 rkl mustia seesaminsiemeniä
1. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet lusikalla.
2. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi.
3. Leikkaa chilistä ja punasipulista ohuita renkaita.
4. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kylmään maustumaan.
Karamellisoitu pekoni
1 pkt pekonia
fariinisokeria
1. Laita pekonisiivut pellille ja ripottele päälle fariinisokeria ja paahda uunissa noin 200°C kunnes pekonit ovat rapeita.
2. Voi tehdä myös pannulla. Varo ettei sokeri pala.
Kanankoipi ja rapeaksi paistettu nahka
Kanankoipia
Suolaa
Mustapippuria
1. Paista koivet uunissa 180°C kunnes sisälämpö 75°C, noin 25 minuuttia.
2. Irrota paistetusta koivesta nahka mahdollisimman ehjänä ja irrota myös lihat luista.
3. Paista nahka pannulla rapeaksi ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Comments